Pilatesmaandag|09:30 - 10:30 uur|Groepsleszaal|Omar

De Pilatesmethode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates ( * 1883 in Mönchengladbach, † 1967 in New York), is een oefenmethode voor het gehele lichaam en geest. Pilates is een uiterst effectief systeem van oefeningen die samen met een diepe, bewuste ademhaling en in concentratie worden uitgevoerd.
De bewegingen zijn vloeiend en soepel. Hoewel Pilates alle spieren in je lichaam versterkt en rekt is het voornaamste doel een sterk en stabiel lichaamscentrum op te bouwen. Daarom worden behalve de oppervlakkige spieren ook de dieper liggende spieren rond de wervelkolom gebruikt. Het zou dus goed kunnen dat je door de Pilatesmethode spieren ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.
Waneer je regelmatig volgens de Pilatesmethode traint, krijg je een betere houding, worden je spieren sterker en je bewegingen soepeler.
En omdat je tijdens een Pilatesles volledig op je lichaam en een correcte uitvoering van de oefeningen concentreert , heb je geen tijd om aan andere kleine zorgen en problemen te denken. Dat zorgt voor ontspanning in je hoofd en minder stress. 
Delen: