Leefstijl coaches

Wat is een leefstijlcoach?

De leefstijlcoach is een persoonlijke coach die je helpt gezonder te leven. Zo zit je lekker in je vel en kun je meer uit het leven halen. Of het nu gaat om werk of vrije tijd. Wellicht heb je al geprobeerd om meer te bewegen of om niet meer te roken, maar lukte het niet of maar even. De leefstijlcoach begeleidt je naar blijvend resultaat.

Waarom een leefstijlcoach?

Wie gezond leeft, is minder vaak ziek en heeft genoeg energie. Toch is gezond leven niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Een leefstijlcoach begeleidt en motiveert je om je doelen te bereiken. Natuurlijk blijf je zelf verantwoordelijk voor je inzet en voor de keuzes die je maakt.

Wat is de kracht van een leefstijlcoach?

Het lijkt zo vanzelfsprekend: als iemand te zwaar is, is meer bewegen en een gezonder dieet volgen de oplossing. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd voldoende. De leefstijlcoach bevordert blijvend resultaat door verder te kijken dan alleen ‘afvallen’ of ‘bewegen’. De leefstijlcoach wil juist achterhalen waarom dit niet werkt bij u. Als die vraag beantwoord is, maakt de coach samen met jou je persoonlijk ontwikkelplan. Zo kan iemand te zwaar zijn omdat hij veel of ongezond eet als hij stress heeft. Voor diegene is het zinvol om beter om te leren gaan met stress en daarnaast de strijd tegen de kilo’s aan te gaan.

Wat kan ik verwachten?

Deelname aan de leefstijlcoaching begint met een uitgebreide intake. Hierin vertel je wat je wilt aanpakken, wat je al hebt geprobeerd en wat daarbij goed en niet goed ging. De leefstijlcoach gaat dan samen met je op zoek naar een manier om dit te verbeteren. De leefstijlcoach heeft een praktische aanpak en betrekt ook je omgeving erbij; wie steunt je en wie of wat maakt het je lastiger? Wat zijn je valkuilen? Aan de hand van de intake stel je samen met de leefstijlcoach een plan op om je doelen te bereiken. Dat verloopt via een traject van drie of zes maanden, een e-coachtraject en/of een traject op maat. 

Informatie gezonder leven

Delen: