Leefstijlcoach

Wat is een leefstijlcoach?

De leefstijlcoach is een persoonlijke coach die u helpt gezonder te leven. Zo zit u lekker in uw vel en kunt u meer uit het leven halen. Of het nu gaat om werk of vrije tijd. Wellicht heeft u al geprobeerd om meer te bewegen of om niet meer te roken, maar lukte het niet of maar even. De leefstijlcoach begeleidt u naar blijvend resultaat.

Waarom een leefstijlcoach?

Wie gezond leeft, is minder vaak ziek en heeft genoeg energie. Toch is gezond leven niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Een leefstijlcoach begeleidt en motiveert u om uw doelen te bereiken. Natuurlijk blijf u zelf verantwoordelijk voor uw inzet en voor de keuzes die u maakt.

Wat is de kracht van een leefstijlcoach?

Het lijkt zo vanzelfsprekend: als iemand te zwaar is, is meer bewegen en een gezonder dieet volgen de oplossing. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd voldoende. De leefstijlcoach bevordert blijvend resultaat door verder te kijken dan alleen ‘afvallen’ of ‘bewegen’. De leefstijlcoach wil juist achterhalen waarom dit niet werkt bij u. Als die vraag beantwoord is, maakt de coach samen met u uw persoonlijk ontwikkelplan. Zo kan iemand te zwaar zijn omdat hij veel of ongezond eet als hij stress heeft. Voor diegene is het zinvol om beter om te leren gaan met stress en daarnaast de strijd tegen de kilo’s aan te gaan.

Wat kan ik verwachten?

Deelname aan de leefstijlcoaching begint met een uitgebreide intake. Hierin vertelt u wat u wilt aanpakken, wat u al hebt geprobeerd en wat daarbij goed en niet goed ging. De leefstijlcoach gaat dan samen met u op zoek naar een manier om dit te verbeteren. De leefstijlcoach heeft een praktische aanpak en betrekt ook uw omgeving erbij; wie steunt u en wie of wat maakt het u lastiger? Wat zijn uw valkuilen? Aan de hand van de intake stelt u samen met de leefstijlcoach een plan op om uw doelen te bereiken. Dat verloopt via een traject van drie of zes maanden, een e-coachtraject en/of een traject op maat.